ENGELENDAG

Engel van Licht

Een korte samenvating

In een prettige en informele sfeer vertel ik uit eigen ervaringen, maar ook over de verschillende engelen, de geschiedenis, de lichte- en donkere engelen en sferen, en wat de gevolgen hiervan zijn in ons dagelijkse leven. Aarstengel Michaël komt nadrukkelijk aan bod in zijn rol voor ons hier op aarde.

Michaël haalt naar boven wat verborgen is geweest, waardoor juist onze schaduwkanten aan het licht kunnen komen. Tijdens de meditaties, oefeningen en verhalen werken de engelen voelbaar en onzichtbaar door je heen en schenken je bewustwording, vrede en healing.

Hun zachtheid en liefde valt als een warme deken om je heen. Ontroerend, verhelderend en vertederend. Tijdens de dag worden we met elkaar een kanaal waardoor de engelen beginnen te werken. Elke deelnemer krijgt persoonlijke aandacht van de engelen via de healingen en boodschappen die worden doorgegeven. Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Een dag ook, die door de openheid, kwetsbaarheid en aanraakbaarheid in de groep zal ontstaan, in eenheid met de aanwezige liefde uit de geestelijk goddelijke wereld. Healingen en inzichten zullen de hele dag door spontaan ontstaan door hun liefdevolle hulp en steun. Er gebeuren zulke wonderlijke dingen op zo'n dag. Het blijft ook mij elke keer ontroeren, want ook Christus Zelf is in ons midden en raakt ons aan met Zijn intense liefde. Je mag best weten dat de tranen dan spontaan over mijn wangen biggelen.
De stilte van de omgeving, de bijzondere sfeer van het Ubbergse kerkje en het samenzijn met gelijkgestemden nodigen je uit om tot jezelf te komen. Een dag vol liefdevolle confrontaties. Als je benieuwd bent naar de verhalen van eerdere deelnemers aan deze dag, dan kan je die lezen bij Ervaringen


Hoe het allemaal begon

Zo heb ik zelf tijdens mijn leven vele malen de inspiratie van de engelen mogen ontvangen, voelen en aanschouwen. Als kind, maar ook als volwassene. Een onbeschrijfelijk gevoel van liefde, warmte, tederheid, ondersteuning en begrip. Tijdens alle mogelijke situaties in mijn gewone dagelijkse leven, maar bovenal tijdens de moeilijke momenten en dieptepunten. Ik zal nooit vergeten dat ik in een periode van vertwijfeling en crisis eindelijk zelf ook eens om hulp vroeg.

Alles werd zo helder. Woorden verschenen in de lucht die ik spontaan kon lezen. Tranen werden liefdevol van mijn gezicht geveegd. Energie, inspiratie en duidelijkheid werd me gegeven via een ineens spontaan weten. Alles werd helder en ik werd me bewust dat ik niet alleen was. Ik nooit alleen ben. Niemand ooit alleen is. Vanaf dat moment heb ik een sterke band met de engelen gekregen en praat ik voortdurend in gedachten met hen. De liefde die zij je laten voelen is zo anders dan de liefde die wij kennen in onze wereld. Het valt ook niet te beschrijven, maar een moment van contact lijkt soms wel uren te duren, terwijl er achteraf slechts minuten voorbij blijken te zijn. Alsof de tijd gewoon even stil stond terwijl er zoveel mocht gebeuren. Het blijft wonderlijk. Vanaf dat eerste bewuste contact zijn de engelen nooit meer weggegaan. Vlak voor ik in slaap val hoor ik hun engelenkoren vaak zingen, of word ik bij het ontwaken wakker met psalm 23 in mijn hoofd: "Want mijn herder is de heer, nooit zal er mij iets ontbreken". Zo prachtig.

Engelendag geboren

Je kunt je voorstellen dat ik die ervaringen niet voor mezelf wilde houden. En zo werd het idee om een Engelendag te organiseren geboren. Uit al die inspiraties en ervaringen. Uit liefde en dankbaarheid voor de engelen, maar ook om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe dicht de engelen bij ons staan, en wat ze dagelijks voor ons doen. Want voor velen lijkt het bestaan van engelen misschien nog heel onwezenlijk. Maar zoals ik al eerder zei, zijn ze dagelijks om ons heen om ons te helpen en te begeleiden op onze levensweg. Op alle mogelijke manieren proberen ze je met hun liefde te helpen.

  • Het is hun liefde, die je wakker maakt tijdens een onhoudbare situatie.
  • Het is hun liefde die je waarschuwt een andere weg te kiezen dan je aanvankelijk wilde.
  • Het is hun liefde die je omringt als je alleen en eenzaam bent.
  • Hun liefde helpt je, de weg naar binnen te gaan, en de stem van de Geest te leren vertrouwen.

Ware liefde

Ware liefde wordt geboren in je hart. Ze is onvoorwaardelijk omdat ze voortkomt uit jouw hogere zelf. Door werkelijk aanwezig te zijn, in het hier en nu, kom je dicht bij jezelf te staan en ervaar je hoe volmaakt je eigenlijk al bent. Als je begint, jezelf te aanvaarden in alles dat je bent, valt er een zware last van je af. Een last, die je van die ware liefde afhield. Als je jezelf aanvaard, dan hoef je anderen of jezelf niet meer te bekritiseren of te beoordelen. Dan kan je beginnen met vergeven, waardoor je de innerlijke ruimte schept die nodig is om die ware liefde toe te laten. Je opent dan een wereld die veel minder ongrijpbaar is dan je denkt - de wereld van je eigen innerlijk, je lichaam, je geest en je gevoel. Je kunt op elk moment van je leven beginnen te aanvaarden, en die aanvaarding opent je stap voor stap voor de genade die er altijd is. Voor iedereen! Vanuit die openheid is het contact met de engelen heel intens, waarachtig en echt.

top

Gevallen engelen

Een minder populair verhaal is, dat er naast de engelenwereld die van God afkomstig is, er ook engelen van Zijn tegenstander Lucifer zijn. Deze zogenoemde gevallen engelen kozen destijds voor hem. Simpel gezegd lieten zij zich verleiden door Lucifers mooie praatjes en werden tenslotte met hem verbannen naar de duisternis.

Ik vertel dit verhaal, omdat juist in deze tijd, waarin veel mensen zich met spiritualiteit bezighouden, het belangrijk is te weten dat ook deze engelen er zijn. Zoals ik al eerder schreef is het niet zo, dat door je slechts op het licht te richten, het duister geen vat op je heeft. Ik merk bij zo velen dat zij van dit duister niets afweten en zich nietsvermoedend met van alles inlaten wat er komt als zij zich afstemmen. Hierin ligt een groot gevaar: misleiding en afhankelijkheid. Het is belangrijk te weten wie je aan de lijn hebt. Je zult dit grondig moeten toetsen. De gevallen engelen kunnen zich namelijk voordoen alsof ze van God komen, ze hullen zich in hemels mooie lichten en laten je de mooiste dingen zien, horen of beleven. Ze zeggen soms zelfs bewust dat ze van God komen om je te helpen. En ja, als je dan niet weet dat er ook misleidende engelen zijn, dan trap je hier met beide benen in, met alle gevolgen van dien.

Zo word je niet slechts op het verkeerde been gezet, maar ook afhankelijk van de mooie woorden of beelden die je bijvoorbeeld tijdens meditaties krijgt. Maar vergis je niet, er zit altijd een addertje onder het gras bij deze engelen, en dat addertje is om jou af te leiden van de werkelijke weg - de weg naar God. Vergeet niet dat hun leider Lucifer is, en niet Jezus de Christus. Het hoopvolle is dat wanneer je je bewust en met wezenlijke overgave overgeeft aan Christus, die duistere wereld geen vat meer op je heeft.

Snelweg naar bewustwording?

Geloof me, er bestaat geen snelweg naar bewustwording. Je zult door alle fases van het individuele leerproces van je ziel heen moeten gaan. Een leerproces, dat vaak pijn met zich meebrengt. Maar juist in die crisis situaties van je leven (denk maar aan mijn verhaal) staan de engelen Gods je met alle liefde bij, om je door die fase heen te helpen. En als je eenmaal door die moelijke periode heen bent zul je merken hoeveel inzicht en kracht het je heeft gebracht.

Tijdens de engelendag ga je dus ook leren onderscheid te maken tussen de engelen van God, en de gevallen engelen. Zo kan je op een veilige en verantwoorde wijze leren contact te maken, zodat de engelen van God je kunnen helpen op jouw levenspad.

Deelname

Je ziet, het wordt een diepgaande dag, waarbij ontroering, praktische oefeningen, verhalen, meditatie en bewustwording elkaar zullen afwisselen. De krachtige, maar liefdevolle intenties van de engelen zullen je nog lang bijblijven en je een nieuwe kijk op je leven geven. De engelen kunnen namelijk ook confronterend zijn. Zij vertellen je wat je moet horen en dus niet altijd wat je wil horen. En zo hoort het ook. Het is hun liefde, die je met elke boodschap probeert een stukje dichter bij jezelf te leren staan en vanuit dit zelfinzicht de mogelijkheid geeft emotioneel en geestelijk te groeien.

Heb je zelf wel eens een engelenervaring gehad, of wil je de engelen graag in je leven toelaten, en meer inzicht in jezelf te krijgen, dan is deze dag daar een prachtig moment voor. Wil je meedoen, dan kan je een mail sturen om je op te geven.

Foto's van een engelendag


Yvonne Hofstede Oefening Engelendag

Meer informatie hierover op de Agenda
Wil je meedoen? Geef je hier op

top